Saturday, December 09, 2006

Til nye bloggere fra Tromsø og Ålesund

Takk for sist!!

Flott at du har funnet veien tilbake til bloggen. Håper du finner nyttige tips her og at du jobber videre med bloggen fram til vi ses igjen i februar. Nedenfor kommer litt hjelp til å finne tilbake til de aktivitetene vi jobbet med på kurset i desember:

1) Finne fram igjen: Ta utgangspunkt i siden "Plan for kurset" i lenkene til høyre og jobb ut fra det for å finne fram til det vi gjorde på kurset.

2) Hvor finner du oppgvene du laget i Quia.com?

Gå til quia.com og velg Instructor Zone og log inn med det brukernavnet og passordet du laget på kursdagen. Dersom du har glemt passord eller brukernavn kan du trykke på linkene til høyre på innloggingssiden: Forgot usernname/Forgot password. Du må da skrive inn den samme epostadressen du brukte da du laget passordet og så vil du få det automatisk tilsendt til din epostadresse.

Når du er innlogget velger du arkfanen med tittel Activities. Der finner du en oversikt over de aktivitetene du har og du kan også lage nye.

NB! Dersom du er interessert i å se andre aktiviteter som er laget for spansk med dette programmet kan du lete i Shared Activities .

3) Hvordan kan du jobbe med bloggen din?

Finn først fram til bloggen din, enten ved å skrive inn adressen til bloggen din i adressefeltet i nettleseren din: http://NAVNETPÅDINBLOG.blogspot.com eller ved å gå til Hypertekst Tromsø eller Ålesund og velge ordet din blog er koblet til.

For å redigere teksten din må du logge deg inn, det kan du gjøre ved å trykke på "sign in" øverst i høyre hjørnet. I det nye skjermbildet du får opp skriver du inn epostadressen og passordet du brukte da du registrerte deg. Nå kommer du til "skrivebordet" i bloggen din. Hvis du vil lage en ny post velger du New post og får opp redigereingsvinduet. Dersom du vil redigere en tidligere post velger du Manage:post og velger så Edit foran den posten du vil redigerer i det nye vinduet som kommer opp.

Når du har skrevet eller redigert en tekst trykker du "Publish" for å legge den ut i bloggen og "Save as draft" for å lagre den som kladd.

Når du har logget deg inn en gang kan du redigere en post ved å klkke på blyantikonet helt nederst i den posten i bloggen din.

4)Hvordan lage en lenke i bloggen?

Dersom du vil legge inn en lenke til et annet nettsted, må du først kopiere adressen til nettstedet: marker adressen og trykk Ctrl + C for å kopiere den (eller høyreklikk og velg Kopiere/Copy).

Gå så til posten i blogen der du vil legge inn lenken og skriv ordet du vil skal være klikkbart, f.eks.: Oppgave med verb. Marker det ordet og trykk på lenkeikonet i redigeringsvinduet til bloggen din (den lille grønne jordkloden med en lenke på). Ta bort http:// i nederste vindu og lim inn nettadressen der. Du limer inn med CTRL+V eller ved å høyreklikke og velge Lime inn/Paste. Trykk OK og du har satt inn lenken.

5) Hvordan finne den rette nettadressen?

Husk at dersom du er på sider med "frames" eller vil ha adressen direkte til et bilde holder du musen over siden/bildet og høyreklikker, velg så egenskaper og du får opp den rette adressen (URL) til akkurat det du vil ha.

6) Hvordan legge inn lenken til et bilde slik at det vises som bilde.

Velg Arkfanen med Edit Html øverst i redigeringsvinduet. Nå kan du skrive html koder i vinduet. Lin inn adressen til bildet. Foran adressen skriver du img src= (uten mellomrom). Deretter skriver du en < foran img (uten mellomrom) og en > etter adressen uten mellomrom. Lagre og se resultatet!

7) Hvordan velge spansk som arbeidsspråk i bloggen?

Velg Dashobord øverst i høyre hjørnet og velg Language helt nede på siden. Da får du opp en ny side og kan velge spansk.

No comments: